Laura's blog

RESTAURANT SYR UTRECHT

Horeca ondernemer Gys werd vorig jaar op het hoogtepunt van de instroom van mensen naar Nederland wakker geschud. Hij kreeg de drang om deze mensen een kans te geven. Wat begon als een collectebus naast de kassa in zijn restaurants groeide uit naar een idee wat resulteerde in restaurant Syr in Utrecht.

Met zijn expertise zette Gys en een team vrijwilligers zich in om vluchtelingen een kans te geven en zette restaurant Syr op. Om restaurant Syr op te zetten had Gys 150.000 euro nodig. Met behulp van crowdfunding, eigen geld en donaties heeft hij dit in mum van tijd voor elkaar gekregen.

Fotografie © Angeline Dobber

Interieurconcept
Malou van Het Groene Kabinet zag de crowdfunding voorbijkomen en besloot contact op te nemen met Gys. Kort daarna kregen ze de opdracht maakten een interieurconcept voor restaurant Syr. Hun dienstverlening doneerden ze aan dit toffe project.

Bij het bepalen van de sfeer van restaurant Syr zijn ze aan de slag gegaan met als basis de huisstijl van restaurant Syr die al op tafel lag. Ze gingen op zoek naar materialen die een soortgelijke kleur als de huisstijl hadden of symbool stonden voor de gedachte achter restaurant Syr: verbinden, een stevige basis en nieuwe mogelijkheden.

‘’Op basis van het budget en de wensen hebben we drie interieurplannen gemaakt, waarvan we er één daadwerkelijk hebben uitgevoerd. Tijdens het ontwerpen, maar ook bij de uitvoering hebben we echt de vrijheid gekregen en zelf veel beslissingen mogen maken.’’

Bij de uitvoering stond duurzaamheid centraal. Zo zijn de stoelen in het restaurant overgenomen, de frames hiervan zijn opnieuw geschilderd en hebben nu weer een hele nieuwe look. Veel materialen en meubels zijn gesponsord. Zo heeft Pure & Original de benodigde verf  gedoneerd en Hommin’ studio uit Zweden een korting gegeven op de lampen. Ook hebben bijvoorbeeld De Vakman uit Utrecht en Snoerboer uit Rotterdam een bijdrage geleverd.

En het resultaat mag er zijn! Ben je in de buurt? Probeer dan eens wat van de kaart, geïnspireerd door het midden oosten, met een Europese twist.

tekst © Laura Hindriks

Het hele artikel lezen? http://laurasblog.nl/hotspot/restaurant-syr-utrecht/

 

JAN MAGAZINE