Entree

OPLOSSING

Op 4 oktober 1957 om 19:28:34 uur UTC schreef de Sovjet-Unie geschiedenis. Spoetnik 1 steeg op van het platform om de eerste kunstmatige satelliet rond de Aarde te worden. 

De ruimtevaart drong in veel geledingen van de maatschappij door. Zo beïnvloedde de ruimtevaart films, muziek en mode, onder andere in de designstroming Space Age.

Herken je de Spoetnik in de vorm van de kleden hier in de entreehal?

Kantine / vergaderruimte

Kantoren

In de kantine is een kompasroos geschilderd die uiteraard de windrichtingen aanduidt.

Er is ruimte om te pauzeren en te vergaderen. En in de hoek aan de hoge tafel kan men zich terugtrekken als extra concentratie nodig is.

De ruimte is zo ingericht dat alle meubilair makkelijk te verplaatsen is wanneer er evenementen zijn.

 

De ruimte heeft een lange rij kantoren aan de linkerkant van de gang. Om wat meer privacy te geven  hebben we raamstickers laten maken van door NEO gemaakte satellietbeelden van Nederland. In elke ruimte staat in elk geval een grote plant om de luchtkwaliteit te bevorderen. Het space age element is ook hier in het aanvullende meubilair en de verlichting doorgetrokken.

Keuken

Kantoortuin

Om de grote kantoortuin open en tegelijkertijd intiem te laten voelen, plaatsten we een 'doorloop kast', Een plek waar minder frequent gebruikte computers onttrokken worden aan het zicht en waar kantoorbenodigdheden opgeslagen kunnen worden. In deze ruimte staan voor de luchtkwaliteit ook veel planten.

Om de grote open ruimte wat intiemer te maken, bedachten we open scheidings objecten zoals een 'muur' van groen en een doorkijk - kast. In de keuken voor extra bergruimte en een splitsing tussen loopruimte en keuken plaatsten we een dressoir in het midden van de ruimte.


Met speciale dank aan : Caroline Beck, Hilde Jongma, Andrei Koens - Adeco bouw en interieur, Luka schilderwerken, Lubbert van Breughel schilders, Jurrien Beck, Marcel Hazekamp, Lysanne Kok, Niki de Bruin.